Danas očekujemo najmasovnije proteste do sad

0
756
protesti u beogradu

Izjavu ministra Aleksandra Vulina, u kojoj on poziva na smenu rukovodstva Radio televizije Srbije, zbog neobjektivnog izveštavanja o protestima širom Srbije, vidimo kao pokušaj manipulacije predstavnika vlasti, da predstave Javni servis kao nezavisan i objektivan – ocenjuje za Danas Nataša Elenkov, učesnica Protesta protiv diktature i studentkinja Fakulteta političkih nauka.

Ona ističe da Vulinov istup o smeni rukovodstva RTS govori i o „svađi u velikoj koruptivnoj porodici“.

– Zahtev Protesta protiv diktature nije prosta smena kadrova, pa da na mesto današnjih dođu neki drugi koji će od RTS napraviti profesionalniji Informer. Mi tražimo da Javni servis izveštava zaista objektivno, u skladu sa javnim interesom i da bude slobodan od političkih i drugih interesnih uticaja – kaže Elenkov za naš list. Najavljući današnje proteste za 18 časova ispred Skupštine Srbije, sagovornica Danasa napominje da učesnici demonstracija trenutno rade na organizaciji i priključivanju i drugih društvenih grupa koje dele slične vrednosti i prepoznaju zahteve studenata kao svoj interes.

– Danas očekujemo najmasovniji odziv na Protestima protiv diktature. Nastojimo da okupimo što veći broj radnika, prosvetara, sindikalaca, i ostalih ugroženih grupa i da zajedno protestujemo. Pokazalo se do sada da postoji konsenzus o ključnim problemima u društvu – smatra Nataša Elenkov, učesnica protesta.

Na pitanje kada će uslediti najavljena radikalizacija Protesta protiv diktature, sagovornica Danasa kaže da se učesnici dogovoraju o daljim koracima, da se trenutno razmatraju načini radikalizacije, ali da još nije postignut konačan dogovor. – Postoje ideje o tome da bi trebalo blokirati Slaviju, Železničku stanicu, autoput… Međutim, jedan deo učesnika je da se odmah krene sa tim, drugi deo se ne slaže, tako da ćemo morati po tom pitanju da dalje usaglašavamo stavove. Radikalizacija, dakle, jeste samo jedan vid delovanja. Mi se moramo spremiti na to da će Protesti protiv diktature trajati dugo, odnosno da ovo neće biti dvonedeljni ili tronedeljni protest – zaključuje Nataša Elenkov za Danas.

U razgovoru sa logističarima Protesta protiv diktature saznajemo da za danas nisu planirane nikakve posebne akcije u kontekstu radikalizacije. Kako su nam preneli naši sagovornici, nabavljeno je ozvučenje, doći će bubnjari, a očekuje se do sada najmasovniji odziv.

(Autor: Danas)

Ostavite komentar

Ostavite prvi komentar!

avatar