DANIJELA KUHUT! BOLJA JE SA LOPTOM NEGO MNOGI FUDBALERI!

0
123
danijela kuhut
FOTO: Sportifico

ČLANICA ŽFK SLOGA RADNIČKI JEDNA OD POBEDNICA REGIONALNOG TAKMIČENJA “SPORTIFICO” ZA IDEALNI TIM SEZONE

DANIJELA KRALJICA  APLAUZA

Kuhut sa uspehom tudira DIF, igra fudbal, čeka debi u futsal reprezentaciji, i obožava Zemun

DOK nacionalni tim Srbije, ali i brojni domaći fudbalski klubovi, muku muče sa pozicijom desnog beka, u ženskoj konkurenciji je sasvim drugačija situacija. Veliki je broj talentovanih fudbalerki koje konkurišu za ovo mesto u nacionalnom timu, kako u fudbalu, tako i u futsalu, a među njima je i jedna Zemunka, 20-godišnja Danijela Kuhut, pobednica ovogodišnjeg regionalnog takmičenja u sportskoj društvenoj mreži “Sportifico”.

danijela kuhut
FOTO: Sportifico

Naime, članica ŽFK Sloga Radnički iz Zemuna je osvojila sjajnih 9.000 aplauza u takmičenju “Tim sezone” i suvereno je među svim korisnicima mreže osvojila prvu poziciju uz desnu aut liniju. Mesto u “idealnih 11” zaslužila je time što je često “kačila” statuse sa utakmica i povezala se sa brojnim igračima i trenerima. Uz dobre igre i rezultate, rasla je i njena popularnost.

– Nagrada mi mnogo znači i prvenstveno jer sam postala jedan od bekova sezone. Pratila sam prošlogodišnje takmičenje i privuklo mi je pažnju to da su se i neke devojke nalazile u sastavu tima sezone i stvorila mi se želja da učestvujem i ja. Mnogo ljudi mi je pomoglo time što su izdvajali 2-3 minuta svog vremena, ali najviše su se aktivirali oko toga moji najbliži prijatelji koji su pozivali i svoje prijatelje da glasaju za mene i daju mi aplauze – kaže Danijela.

FOTO: Sportifico

Rođena je u Moldaviji u gradu Soroka, u nekadašnjem delu SSSR-a. Međutim, detinjstvo je provela u Moskvi sa mamom i bratom

– Fudbal sam počela da igram još u školskom dvorištu sa bratom i decom iz kraja, ali sam počela da treniram tek u petom razredu. Te prve fudbalske korake sam napravila na različitim igralistima uz brata, pošto je on bio golman i voleo je da me vodi sa sobom. Od 2009. sam u Srbiji.

Sada je prava Zemunka, gde provodi najveći deo svog vremena, što na treninzima, što u slobodno vreme.

– Zemun je jedno od najlepših mesta u kojima sam bila. Ne znam šta bih pre izdvojila od stvari koje volim u tom kraju. Zemunski kej me iznova opčinjava, ima sjajnu energiju. A drugo omiljeno mesto mi je ulica Đoke Kovačevića. To je adresa stadiona Sloge 🙂

Da ima moć da poželi bilo koju želju, to bi opet bilo vezano za njen omiljeni sport.

FOTO: Sportifico

– Poželela bih da se ostvarim i uspem kao fudbalerka, a kada me noge ne budu vise slušale da prenosim svoje znanje i iskustvo na mlade nade ove države.

Škola joj je uvek bila važna. Zato Kuhut sa uspehom studira na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, gde završava prvu godinu.

– To je fakultet koji mi omogućava da spojim ljubav prema sportu i da napredujem i na teoretskom planu, da naučim jako vredne i važne stvari. Program je odličan, ali moram da istaknem da mi je omiljeni profesor Bojan Leontijević, koji predaje teoriju i praksu fudbala.

Omiljena fudbalerka joj je Aleks Morgan, a fudbaleri Ronaldinjo i Kristiano Ronaldo.

– To su pravi mađioničari. Ipak, kod nas mi je omiljen Nemanja Vidić, jer je bio neustrašiv, mnogo je radio na sebi, davao je sve za tim, igrao je srcem, i bio je uzor mnogim odbrambenim igračima, pa i meni – zaključuje Danijela, koju uskoro očekuje i debitantski nastup za reprezentaciju Srbije u futsalu.

TRČANJE KAO DRUGA LJUBAV

Pored fudbala, Danijela voli i trčanje.

– Učestvovala sam na Beogradskom maratonu, i sa Hemijskom školom prošle godine osvojila sam prvo mesto u štafetnoj trci mešovitih ekipa. Na školskom opštinskom takmičenju u trčanju sam pobeđivala u trci na 800 metara. Nadam se da ću uspeti uskoro da istrčim i polumaraton, i to za manje od dva sata – kaže Kuhut.

Ostavite komentar