Inspekcija zabranila korišćenje objekata u Zemunu, privremeni smeštaj u Kamendinu

1
39
zemun

Pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović izjavio je da je građevinska inspekcija Opštine Zemun donela Rešenje o zabrani korišćenja stambenih jedinica u Novogradskoj ulici u Zemunu i da je utvrđeno da je na toj lokaciji ugroženo 26 porodica.

Na sastanku gradskih čelnika tim povodom konstatovano je da je Opština Zemun Komisiji za interventno stambeno zbrinjavanje obezbedila privremeni smeštaj u naselju Kamendin koji je na raspolaganju Gradu Beogradu za hitne slučajeve poput ovog.

– Pošto je zabranom korišćenja obuhvaćen i objekat Predškolske ustanove „Dr Sima Milošević” – „Pčelica Maja”, Sekretarijat za obrazovanje i dečju zaštitu preduzeo je sve mere i deca su raspoređena u obližnji vrtić „Zlatni bor” – dodao je Mladenović.

Prema njegovim rečima, Gradski štab za vanredne situacije naložio je stručno-operativnom timu za zaštitu i spasavnje od zemljotresa, ruševina, klizišta, odrona i erozija da sačini poseban izveštaj i utvrdi uzroke klizišta, odnosno propadanja tla.

– Predstavnici Zavoda za veštačenje izvestili su gradske čelnike da su u toku geomorfološka istraživanja i da se nakon toga može kompletirati izveštaj o uzrocima klizišta u Novogradskoj ulici – rekao je Mladenović.

On je naglasio da je na sastanku zaključeno da je neophodno nakon ovog izveštaja pristupiti hitnoj izradi projekta sanacije klizišta i ugroženih objekata.

Blic.rs

1
Ostavite komentar

Less

Malo kasnite sa informacijama zabrana koriscenja je na snazi od 26.7.2018 a opstina zemun i grad kasne sa smestajem 35 dana toliko o njihovoj pomoci ugrozenom stanovnistvu.