Mere “štednje” u JP “Poslovni prostor Zemun”

4
333
JP Poslovni prostor Zemun

Na Кopaoniku je 14. decembra održan 28. po redu susret pravnika, sa osnovnom temom „Pravo i autonomija ličnosti“.

Susret je otvorio ministar Nikola Selaković, obraćajući se prisutnima sledećim rečima: „Ovogodišnja generalna tema “Pravo i autonomija ličnosti” je posebno aktuelna, složena i veoma značajna. Valjalo bi ispitati koliko slobodu ličnosti ugrožava i sputava sve šira mreža pravnih propisa, sve izraženija težnja da se skoro sva ispoljavanja života urede i predvide, izmere, proračunaju i normiraju.

Pitanje je da li je to zakonitost, imanentnost savremenih društava i dokaz napretka civilizacije ili samo zastranjenje onih koji njime upravljaju.

Ali da mi vidimo koliko su vodeći ljudi u JP “Poslovni prostor Zemun” zastranili u vremenu propisanih mera i racionalizacije. Na ovaj pravnički seminar kao predstavnike poslali su dvoje diplomiranih ekonomista, direktora Petra Jarića, izvršnog direktora Katarinu Šušić i doduše jednog pravnika Vladimira Ćorića. Ovaj pravnički forum održan je u ekskluzivnom ambijentu hotela “MK Mountain Resort”, a prisutni su bili pravnici iz cele države.

Opština Zemun je ispoštovala proceduru i na ovaj seminar poslala pravnike, odnosno javno pravobranilaštvo, što nam je i potvrdio naš izvor iz SNS-a, koji nam je dostavio informacije o ovom dešavanju. Takođe nije krio sopstveno nezadovoljstvo što on, iako diplomirani pravnik, nije mogao da priušti odlazak na konferenciju, smatrajući prisustvo Jarića i Šušićeve na istoj potpuno nepotrebnim – budući da pomenuti nisu pravnici.

Redakcija Zemunskih je vršila značajne intervencije na prvobitnoj, punoj žučnih reči, verziji ovog teksta dostavljenoj od našeg izvora, što je još jedan dokaz duboko poremećenih odnosa u naprednjačkoj nomenklaturi zemunske opštine.

Кotizacija za ovaj pravnički skup iznosi 29.250 dinara po osobi, a smeštaj u hotelu u kome se održavao seminar je oko 15.000 dinara po noćenju, plus hrana. Ukupni troškovi boravka delegacije JP “Poslovni prostor Zemun” na skupu pravnika iznose oko 150.000 dinara.

katarina susic

Usled propisanih mera štednje predsednik vlade i Vlada Republike Srbije su preporučili preko Ministarstva finansija da se i ove kao i prošle godine ne vrši dodela paketića deci, tako da su opština Zemun i JP “Poslovni prostor Zemun” ispoštovali ovu preporuku Vlade.

Deca zaposlenih su ostala uskraćena za paketiće, međutim rukovodeći ekonomisti JP “Poslovni prostor Zemun” nisu sebi mogli da uskrate prisustvo ovom luksuznom pravničkom seminru, kao ni da odole čarima Kopaonika što se vidi u priloženim fotografijama.

katarina susic

Čestitamo im na poštovanju mera štednje preporučenih od strane premijera i Vlada Republike Srbije.

Vama dragi čitaoci čestitamo predstojeće praznike uz želju da sledeće godine stvarno živimo bolje kako kaže naš premijer… Verujete u bajke, zar ne?

4
Ostavite komentar

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
JA*BojadexxLjuta radnica opstine Zemun Recent comment authors
najnoviji stariji najviše ocenjeni
Ljuta radnica opstine Zemun
Gost
Ljuta radnica opstine Zemun

Ma samo nek je veselo. Da nije onog sindikata da nam podeli paketice, ne bi dobila od opstine ni 300 din za cokoladu! JADNO!!!!

dexx
Gost
dexx

Svaka susa bi da se ogrebe o narodne pare…a kad vidim ovu susu sa slike,jasno mi je da je povedena tamo da se jos neko za nesto ogrebe,,

Boja
Gost
Boja

Uhvaćeni sa rukama u džemu, inače ne bismo imali pojma.
Kriju se k’o zmija noge, a verujem da je procurelo samo zato što je nekome puk’o film.
I Jarić i Šušićeva imaju veze s pravom k’o Neroni, no, ima se – može se.
A i pravnik Ćorić je cvećka.
Radnici!

JA*
Gost
JA*

Poslovna pratnja 🙂