NOVE ZABRANE! Ko kaže Vučiću pederu plaća 150 000 po novim propisima!

4
151

Drsko ponašanje, pod šta može da se podvede i pogrdno izražavanje o političaru u javnosti, biće kažnjavano i sa 150.000 dinara umesto dosadašnjih 700 dinara.

vucicu pederu

Ako policija proceni i sud donese odluku da je neko uznemiren zbog uvrede izrečene na račun nekog političara, „brbljivac“ će platiti kaznu i do 1.200 evra. To je predviđeno novim predlogom zakona o javnom redu i miru, koji je u skupštinskoj proceduri. Ovim predlogom neki prekršaji su ukinuti, neki su dodati, a kazne za već postojaće prekršaje su i do 50 puta veće!

Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović kaže da je dobro što je u zakon uneta definicija dela koja se sankcionišu, ali se slaže da su neke stvari mogle dodatno da se preciziraju. Na pitanje da li bi pod „nepristojno, drsko i bezobzirno ponašanje“ neko mogao da podvede i, na primer, pogrdno izražavanje o nekom političaru u javnosti, on odgovara da je preduslov za procesuiranje to da neko u javnosti bude time uznemiren.

– Nepristojno ponašanje je ono koje odskače od opšteprihvaćenih društvenih normi, na primer, ako se neko šeta go ulicom. Bezobzirno bi bilo ako bi neko, ignorišući prisustvo drugih ljudi, recimo, urinirao pred njima na ulici – objašnjava Marinović.

Ukinuti su skitničenje kao prekršaj i držanje opasnih životinja poput pasa bez nadzora, što je sadržano u drugim aktima. Vređanje službenog lica više nije krivično delo, već prekršaj koji može biti sankcionisan dvomesečnim zatvorom. Ukoliko, upravljajući dronom ili automobilom na daljinsko upravljanje, ugrozite sigurnost građana ili narušite javni red i mir, možete biti osuđeni i na 60 dana zatvora.

Kada je reč o prostituciji, kazna i dalje sleduje samo onome ko pruža seksualne usluge, a ne i onome ko plaća za seks.

Pored zatvorske kazne, koja umesto dosadašnjih mesec dana, može da traje i do dva meseca, uvedena je i opcija plaćanja novčane kazne od 50.000 do 150.000 dinara.

(Izvor: Blic)

4
Ostavite komentar

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
TanjaBojan PopovSlavica Recent comment authors
najnoviji stariji najviše ocenjeni
Slavica
Gost
Slavica

Kako vas nije sramota da tako govorite o nasem premijeru. Sve cini da vam bude bolje a vi ga nazivate pogrdnim imenom. Nek vas je sve stid i sram!!!

Bojan Popov
Gost
Bojan Popov

Da stvarno, jel možete da budete malo kulutrniji?! Kaže se: Gospodine Vučiću homoseksualcu! Nivo komunikacije stvarno mora biti na zavidnom nivou, obzirom da su ovo sve javni mediji, i da dajemo loš primer omladini. A možda ćemo tako i živeti bolje!!!

Bojan Popov
Gost
Bojan Popov

Izvinite, a ako se traži od novinarke da klekne na sred ulice?! Jel to nepristojno?!

Tanja
Gost
Tanja

Kakva glupost! Za prosjačenje je novčana kazna ili zatvor! Kao prvo,odakle im min pet hiljada da plate, a drugo odakle mesta u zatvoru za prosjake. Trebalo im je dati mogućnost dobrotvornog rada, možda bi stali na noge i našli posao ako ima vrednih među njima, neko bi to prepoznao