Peticija za postavljanje pešačkog prelaza u ul. Cara Dušana

12
21
cara dusana

Prelazak učenika srednje mašinske i medicinske preko ulice Cara Dušana uvek je praćen rizikom. Nije se jednom desilo da automobili udare i povrede učenike, a nagla kočenja i pretrčavanja su svakodnevna pojava.

Pešački prelaz i semafor koji postoje, postavljeni su pedesetak metara niže, a učenike u buntovnom tinejdžerskom dobu teško možemo naterati da prepešače toliko kako bi pravilno prešli ulicu.

Zemunske novine apeluju na nadležne da se razmotri postavljanje pešačkog prelaza neposredno uz skretanje u ulicu Nade Dimić iz Cara Dušana, kako bi se povećala bezbednost učenika srednjih škola koje se tu nalaze.

SHARE

Ostavite komentar

12 KOMENTARA na "Peticija za postavljanje pešačkog prelaza u ul. Cara Dušana"

avatar
Sortiraj:   najnoviji | stariji | najviše ocenjeni
Milica
Gost

Svaka vam cast!!!!

Tihomir
Gost

Dobra inicijativa. Međutim, potrebno je samo pešački prelaz koji već postoji u Cara Dušana na uglu sa Novogradskom premestiti 10 metara “uzvodno”, kako bi prelaz bio i na uglu sa Novogradskom, i na uglu sa ulicom Nade Dimić. Tako će biti bezbednije za učenike, a skretanje vozila (i autobusa 45 i 83) iz Novogradske desno u Cara Dušana će biti ubrzano.

Zoran
Gost

Ja sam tu nastradao, jedva ziv ostah, tako da iz prve ruke tvrdim da je tu neophodan pesacki. Na stranu to sto zivim iza coska i prolazim kolima tuda 10 puta dnevno i igram se zmurke-jurke sa ucenicima tu…

zoran
Gost
Pa,ako su sa 16-17 godina,naučili da puše,piju,stavljaju silikone,ne vidim u čemu je problem da nauče da pređu ulicu?!?Pešački prelaz na uglu Dušanove i Dobrovoljačke,izlazi tačno na autobusku stanicu,zbog koje oni besomučno pretrčavaju Dušanovu van pešačkog..Pošto većina njih,prelazi van pešačkog,žureći na tu stanicu,tvrdim da novi pešački prelaz(na uglu sa Novogradskom,ispred pekare Stari Merkator) ne bi niko od njih koristio,jer je od stanice na koju idu, troduplo dalje,od onog na uglu Dusanove i Dobrovoljacke..Ja sam zavrsio MOC početkom 80-ih..Niko od mojih vršnjaka,za te 4 godine,tu nije nastradao..Slažem se da je intenzitet saobraćaja tada bio manji..Baš kao što mislim,da je tada,bilo više nas… Ceo tekst »
Dejan
Gost

Zorane,dok je takvih kao ti sto razmisljaju nama u Zemunu nece nikad biti bolje..Pa jel mora uvek neka kontra nizasta majku mu..Dajte da probamo da ulepsamo deci bolji i sigurniji zivot u Zemunu..Svi mi koji zivimo blizu te ulice znamo da deca prelaze ulicu gde stignu ali ajde bar da probamo da kultivisemo decu i da im pokazemo da bar neko misli na njih pa onda da dajemo zakljucak..

Milica Mijatovic
Gost

Napokon da je neko i to pitanje pokrenuo, svaka cast portalu Zemunskih Novina. Vidi se ko se brine o ZEMUNCIMA!

Pekić
Gost

Bio bi red

Zika Martinovic
Gost
Moje misljenje je, (imam li pravo na njega ?) da mlade gradjane od malena ucimo disciplini i postovanje zakona i pravila ponasanja, kako bi sutra imali navike koje sam ,posto je rec o saobracaju, video u Austriji, Nemackoj, U ponoc nigde nikog, a pesak ceka zeleno, moj drugar koji je odrastao samnom u Zemunu povukao me je da predjemo, smejuci se ” hajde Zile mi nismo Nemci” Izneverio sam ga,cekao sam zeleno. Moja baba je na obranici (neverujem da mladji znaju sta je to) nekada nosila vodu sa Dunava. Prijatelj mi je pricao da negde u parku formiraju travnjak i… Ceo tekst »
wpDiscuz