Ruglo usred Zemuna: U okviru projekta 54 fontane puštena u rad fontana u Zemunu

3
657
Zemun

Fontana i česma koja se nalazi na raskršću ulica Gospodske i Lagumske u pešačkoj zoni centralnog Zemuna puštena je u rad, u okviru projekta 54 fontane u gradu, saopštio je Beoinfo.

Glavni urbanista Milutin Folić izjavio je da je ovo ostvarenje sačinio Dušan Petrović, profesor vajarstva na beogradskom Fakultetu likovnih umetnosti.

Folić je dodao da postoji plan prema kojem će se tokom 2018. godine postaviti još nekoliko fontana i savremenih skulptura.

“Ideja je da se većina ovih fontana uradi u saradnji sa najistaknutijim umetnicima, a jedna od njih je i skulptura “Tripod” Koste Bogdanovića koja će u saradnji sa NIS biti postavljena na kružnom toku kod Bogoslovije”, rekao je Folić.

3
Ostavite komentar

KataMed

Odvratna je!

Taurunum

Vidjao sam i lepse fontane, malko se ne uklapa u prostor u kojem je postavljena. Koliko vidim sa slike, kucici su je vec obelezili…

Mbm

za koga ovo rade i zašto se ne bavi sanacijom ugroženog urbanog dela u Novogradskoj ulici? Tamo MORA da postupi po lsužbenoj dužnosti i bez odlaganja sa oznakom hitno! Ovaj skup kamenja Milutina Folića, makar se nekome i dopadao iako ne pripada ni stilski i estetski prostoru gde je postavljen, nije prioritet u odnosu na ljude koji su ostali bez doma!!!