„Složni za Zemun i Batajnicu“ parapolitički organ Srpske napredne stranke

6
113
sns

Predstavnici grupe udruženja pod zajedničkim imenom „Složni za Zemun i Batajnicu“, parapolitičkog organa Srpske napredne stranke, organizovali su 5. oktobra fudbalski turnir pod nazivom „A bila su samo deca“, šta god to značilo. Turniru je prisustvovao vrh opštinske vlasti, po čijim direktivama funkcioniše ova skupina udruženja građana, a zvezda događaja nisu bili ni učesnici ni poznati gosti iz sveta glume, već Dejan Matić, predsednik GO Zemun. Zajednički utisak prisutnih je da se sam Matić nije toliko nametao da bude u centru pažnje, koliko su se organizatori iz „Složni za Zemun i Batajnicu“ trudili da ga, kao svog pretpostavljenog, istaknu. Ovolika pažnja je, u nekoliko navrata, Matiću bivala vidno neprijatna- postoji stepen poltronizma na koje ni predsednici opština nisu navikli.  U nastavku ćemo preneti tekst sa opštinskog sajta, sa našom opremom.

Predsednik opštine Zemun Dejan Matić prisustvovao je memorijalnom turniru „A bila su samo deca“ u organizaciji Udruženja građana „Zemunska priča“, „Pokret za razvoj Batajnice“, „Zemunski pokret“, „Moj Zemun-grad“, „Zdrava Srbija“, „Građanski pokret za Zemun“ i kućna samouprava „Naselja Ekonomija 1“, koji je održan u naselju „Ekonomija 1“ u Batajnici.

Turnir je posvećen deci, žrtvama NATO bombardovanja 1999. godine.

„Veliko mi je zadovoljstvo i čast da vas pozdravim u ime Gradske opštine Zemun i da prisustvujem današnjem memorijalnom turniru u znak sećanja na svu našu decu stradalu u NATO bombardovanju 1999. godine. Opština Zemun podstiče i pomaže razvoj amaterskog sporta a posebno sporta za najmlađe, a zalagaćemo se i pomagaćemo i ubuduće unapređenje zemunskih sportskih klubova. Radostan sam što smo se danas okupili u velikom broju, svi sa zajedničim ciljem – da promovišemo sport i da sačuvamo sećanje na nevine žrtve. Takođe, zahvaljujem se organizacionom odboru ovog turnira, i želim svim učesnicima mnogo sportske sreće i neka pobedi bolji tim“, izjavio je predsednik Matić.

Turnir je održan u u sportskom centru „Milica Rakić“ u Batajnici, a učestvovale su reprezentacije završnih razreda osnovnih škola sa teritorije opštine Zemun.

Pobedničkoj ekipi, reprezentaciji OŠ „Svetislav Golubović Mitraljeta“ iz Batajnice, pehar je uručio poznati glumac Dragan Jovanović, dok je Duško Kovačević, akademik i dramski pisac, uručio veliki prelazni pehar pobedniku turnira.

Posebnu zabrinutost izaziva činjenica da su turniru organizovano prisustvovali i drugi predstavnici koalicionih partnera SNS- konkretno Goran Mandić, predsednik beogradskog odbora SNP u pratnji najbližih saradnika. Naravno, samo Mandićevo prisustvo nije sporno, ali zabrinjava činjenica da je on pozvan i prisustvovao kao funkcioner jedne političke organizacije na turniru u kome učestvuju maloletna deca osnovnoškolskog uzrasta.

Podsećamo, izlaganje maloletnika političkoj propagandi kažnjivo je zakonima Republike Srbije, a znamo da politička propaganda kod nas poprima sve perfidnije oblike.

6
Ostavite komentar

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
jovan dimitrijevićMomčilomacorMisa Krsticurosevicrasa Recent comment authors
najnoviji stariji najviše ocenjeni
Nenad Vidović
Gost
Nenad Vidović

Poštovana gospodo iz Zemunskih novina zašto mešate politiku gde joj mesto nije. Turnir je organizovan u čast sve dece poginule u Nato bombardovanju.Tačno je da gospoda Jovanović i Kovačević nisu bili počasni gosti, a ni gospodin Matić , počasni gosti su bili deca i njihovi profesori koji su svojim prisustvom uveličali turnir. Nije pitanje zašto su gospoda Matić i Mandić bili prisutni već zašto Vi gospodine Tutoš i predstavnici ostalih političkih partija niste bili prisutni.Vaša opsesija Srpskom naprednom strankom me fascinira. Vi se deklarišete kao najveći protivnici dotične stranke i njihovih funkcionera ali Vas to ne sprečava da ti isti… Ceo tekst »

urosevicrasa
Gost
urosevicrasa

Treba mu lova od naprednjaka , sitan covek .

Misa Krstic
Gost
Misa Krstic

Организатори дечијег турнира у Батајници би требало да се зову “СЛОЖНИ ЗА СНС”. Оно што је важно, да ваши читаоци знају, је да нико из “Земунског покрета” није учествовао у тој манифестацији.

macor
Gost
macor

Dobri moj Miso i da je hteo neko da dodje nije mogao jer sem mene i tebe u Zem pokretu nema vise niko,a mi cemo da ugasimo svetlo,nemoj da brigas

Momčilo
Gost
Momčilo

Poštovana Gospodo iz Zemunskih Novina me ni je drago da se Vi kao i čelnici opštinske uprave Zemuna interesujete za aktivnosti Složnih za Zemun. Mi smo udruženja gradjanske orjentacije čiji je cilj razvoj Zemuna tako da svi koji razmišljaju u tom kontekstu su dobro došli.Voleo bi da Vas vidim u nekom od budućih aktivnosti Složnih za Zemun i Batajnicu makar kao zvanični izveštaća za taj dogadjaj. Nismo baš naj sretnije počeli saradnju ali ako želite da i dalje nosite prefiks Zemunske onda se potrudite da budete objektivni prilikom izveštavanja dogadjaja u našem gradu. Jer ovo je mali grad i u… Ceo tekst »

jovan dimitrijević
Gost
jovan dimitrijević

Ako udruženja građana koja žele da dođu na vlast organizuju bilo šta a uvaženi gosti su im čelnici vladajuće stranke bolje da postanu mesni odbor te iste stranke i da ne zavlače glasače pošto niko od nas nema vremena da bi izgubio još četiri godine. Izjasnite se dali ste vlast ili opozisija.