SNS na sve moguće načine pokušava da smanji izlaznost

0
1641
SNS smanjuje izlaznost građana

Srpska napredna stranka na sve moguće načine pokušava da smanji izlaznost jer je ona već sada mnogo veća nego na prethodnim izborima

Dobili smo dvadesetek izveštaja sa terena o trenutnoj izlaznosti naroda na ove izbore. Izveštaje dobijamo od kontrolora kako opozicije a tako i onih koji su na biračkim mestima kao predstavnici vlasti. Oni se svi čude zbog tvrdnji u medijima o tome kako je izlaznost tek nešto oko 30% a tvrde da je na njihovim biračkim mestima u pojedinim beogradskim, gornjemilanovačkim i čačanskim opštinama izlaznost već sada veća od 40% a da je na dva mesta u Gornjem Milanovcu i Čačku izlaznost u 3:30 časova već bila 47%.

Danas medije u Srbiji procenama o izlaznosti građana zatrpava strana agencija IPSOS koja je na prošlim izborima u njihovim istraživanjima Vučiću i SNS naduvala i dala preko 10% glasova koje Vučić i SNS nikada nisu imali i dobili. Postoji veoma ozbiljna sumnja da IPSOS Srbija učestvuje u štelovanju i lažnom prikazivanju izlaznosti građana u Srbiji kako bi Vučiću bila omogućena pobeda u prvom izbornom krugu.

Pravni tim Srbije danas već piše krivične prijave protiv odgovornih i nadležnih predstavnika te agencije u Srbiji i na sudu ćemo tražiti da na uvid stave metodologiju, način i sve podatke uz pomoć kojih su dolazili do procenta izlaznosti je mi već sada znamo da IPSOS Srbija objavljuje LAŽNE PODATКE! Ne postoji ni teoretska šansa po kojoj IPSOS može davati podatke o izlaznosti na osnovu nekakvih uzoraka jer je tu reč o najobičnojoj manipulaciji.

(Srbija danas)

Ostavite komentar

avatar