Sprovedena kontrola u trafici u Zemunu, dopuna busplus kartice BEZ PREVARE

0
427
busplus

Nakon jučerašnjeg snimka sugrađanina koji prikazuje prevaru prilikom dopune Bus plus kartica na trafici u Zemunu, oglasila se i kompanija “Apex” tvrdeći da je video materijalan montiran.

Kako se na snimku vidi, trgovac bi nakon dopune dao mušteriji potpuno drugu karticu na kojoj bi bio samo iznos koji je uplatio, a njegovu, na kojoj je veće stanje, bi zadržao. Međutim, pomenuta kompanija sumnja da je snimak verodostojan.

Uvidom u sistem i nakon analize svih navedenih transakcija izražavamo sumnju da je snimak objavljen u medijima montiran. Povodom ovog slučaja, a u cilju zaštite naših sugrađana, podnećemo nadležnim organima sve dokaze i tražićemo da se sprovede istraga kako bi se utvrdilo da li je došlo do zloupotreba od strane NN lica, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Kako dalje kažu, u ovom slučaju, obratio im se vlasnik trafike koji je tražio da provere dopune koje se vide na snimku i tom prilikom utvrđeno da je:

– u 13:52 kartica 0101641554 dopunjena je sa 100.00 RSD na prodajnom mestu “Lizole company doo” u Prvomajskoj ulici;

– u 13:53 kartica 0101950097 dopunjena je sa 100.00 RSD na prodajnom mestu “Laki Str”  u Prvomajskoj ulici;

– u 13:55 kartica 0101641554 dopunjena je sa 100.00 RSD na prodajnom mestu “Laki Str” u Prvomajskoj ulici;

Da pojasnimo, u video klipu se prikazuju samo prvo dve transakcije, te je nejasno odakle se pojavila i treća uplata. Da li se pomenuti sugrađanin izrevoltiran vratio po svoju karticu zahtevajući od prodavca da uplatu izvrši i na njoj ili je u pitanju nameštaljka, ostaje da ispitaju nadležni organi. Osim toga, dodatnu konfuziju stvara i jasan prekid klipa na 1:26, što ostavlja prostora za različite malverzacije.

Kao kompanija koja je odgovorna za sistem dopune BusPlus kartica želimo da istaknemo da je sistem transparentan i da on štiti građane od zloupotreba prilikom dopuna kratica. Naša kompanija uvek stoji na raspolaganju svim korisnicima javnog prevoza da ukoliko žele imaju mogućnost da provere svaki detalj transakcije na prodajnom mestu, poručuju iz “Apexa”.

Izvor: Blic

SHARE

Ostavite komentar

Ostavite prvi komentar!

avatar
wpDiscuz