Srušen nelegalni objekat islamske zajednice u Zemun Polju

1
709
srusena dzamija u zemun polju

U Zemun Polju je, tokom noći, srušen nelegalno izgrađeni verski objekat koji je podigla Islamska zajednica.

Kako prenosi N1, akcija rušenja je počela u toku noći, između 3.00 i 4.00 sata posle ponoći.

Jake policijske snage i žandarmerija su blokirale naselje. Policajci su bili raspoređeni u tri prstena bezbednosti oko naselja.

Posted by Dzemat Zemun Polje on четвртак 25. мај 2017.

Srušen je sprat i potkrovlje na ovom objektu koji je počeo da se gradi 2014. godine bez dozvole. Radovi su više puta zaustavljani ali i nastavljani bez dozvole.

Akcija rušenja trajala je dva sata a na lice mesta pristizali su predstavnici Islamske zajednice, prenosi N1. Uklanjanje ovog objekta u Zemun Polju bilo je planirano za juče ali se od toga odustalo jer se okupio veliki broj građana koji su sprečili rušenje.

Posted by Dzemat Zemun Polje on четвртак 25. мај 2017.

Kako je juče bil najavljeno, o ovom pitanju je trebalo da se sledeće nedelje vode pregovori između predstavnika Islamske zajednice u Srbiji i gradske vlasti.

Opština ističe da je Islamska zajednica, kao investitor, bez dozvole gradila objekat u Kurirskoj ulici 41 oglušujući se o odluke gradjevinske inspekcije i krivične prijave.

“Radovi su nastavljani i nako što je gradjevinska inspekcija Gradske opštine Zemun više puta zatvarala gradilište i podnela više krivičnih prijava”, navodi se u saopštenju.

Nakon što je gradjevinska inspekcija je na osnovu Zakona o planiranju i izgradnji i Zakona o opštem upravnom postupku donela Rešenje o uklanjanju nelegalnog objekta i Zaključak o dozvoli izvršenja navedenog Rešenja i iste dostavila investitoru, koji je nastavio sa izvodjenjem bespravnih radova, izvršeno je rušenje bespravno započetog objekta, dodaje Opština.

Ostavite komentar

1 KOMENTAR na "Srušen nelegalni objekat islamske zajednice u Zemun Polju"

avatar
najnoviji stariji najviše ocenjeni
Dejan
Gost

Slično kao i Šapićev kiosk u Studentskom gradu, kada je dao dozvolu na mrtvog vlasnika.