Šta se nadziđuje u samačkom hotelu u Alaskoj 38?

8
289

Našoj redakciji javili su se ovih dana stanari nekadašnjeg samačkog hotela „Teleoptika“ u Alaskoj 38, sa zebnjama da će njihovi potpisi, dati komšiji da se infastruktura zgrade modernizuje i dovede u red, možda biti zloupotrebljeni.

Naime, više desetina porodica, koje generacijama žive u ovom prinudnom smeštaju – u sobi ili dve dobili su, kako nam kažu, informacije od radnika koji svakodnevno dolaze i „uzimaju meru“ da će na njihov dvospratni dom biti nadzidana još dva sprata.

Potpise su dali nikom drugom do svom dugogodišnjem komšiji i predsedniku Skupštine opštine Zemun Nenadu Vranjevcu, koji je u međuvremenu viđen kako se fotografiše pored uređenih parkinga u Alaskoj ulici. Službeno, tvrde, nema vremena da ih primi, a i preselio se u novi stan koji je najverovatnije kupio u zemunskom naselju Altina. U nekadašnjem stanu Vranjevčevih živi samo majka predsednika SO Zemun.

samacki hotel

Da li su nasamareni ili ne, stanari ovog sirotinjskog smeštaja na jednoj od boljih lokacija u Zemunu – ne znaju. Niko im nije rekao da svoje potpise daju za doziđivanje dva nova sprata na ionako prebukiranu zgradu, a ako tako bude, strahuju da će neko, zahvaljujući dovođenju u zabludu, raspodati novoizgrađene stanove, od čega oni neće videti nikakvu korist, naprotiv.

Nenad Vranjevac je živeo sa roditeljima i starijim bratom u samačkom hotelu do ženidbe, kada se preselio kod prve supruge u Ugrinovce, sa kojom ima troje dece.

Kako ga je od 2009.godine krenula karijera, na mesto predsednika Skupštine opštine Zemun došao je sa funkcije šefa odoborničke grupe SNS u mandatu do izbora 2013. Od tada su svog komšiju stanari samačkog hotela viđali u službenom i privatnim vozilima, a vremenom – sve ređe.

Nekada je, kažu, vozio raspadnutog „sto keca“, opštio s njima, vremenom je promenio imidž, stekao novu porodicu, diplomu, a, kako stvari stoje i stan. Da li njihov sada perspektivni komšija planira da se upusti u građevinsko preduzetništvo ne znaju, ali strahuju da će, kao što je uzrpirao zajedničke prostorije za proširenje svog životnog prostora u kojem je ostavio majku, uzrpirati i njihove potpise.

8
Ostavite komentar

avatar
8 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
bajkoviti evroPAJACZemunkakrajisnikMikiRada Recent comment authors
najnoviji stariji najviše ocenjeni
Kauboj
Gost
Kauboj

Smeniti po kratkom postupku.Postaviti mladje I postenije .IMA SNSvaljda Mladjeg kadra.Njega CE ionako lincovati komsije.

Izbeglica
Gost
Izbeglica

Sramota ljudski otpad …Svojim komsijama to radio.To he za svaku osudu.

Rada
Gost
Rada

Zar covek moze toliko nisko da se spusti.Treba zvati policiju da ga hapse

Miki
Gost
Miki

Vucicu dzabe tebi sto si posten.Kad takve drzis na vlasti u Opstini Zemun

Miki
Gost
Miki

Smenjuj te Srebroljupce Odmah.Ostavka Za Tog predsednika Skup.Opst.Zemun

krajisnik
Gost
krajisnik

Dosao is Krajine a vara svoj narod Sta reci suvisne su reci …

Zemunka
Gost
Zemunka

Tekst je smesan, kao I ovi naruceni komentari. Coveka poznajem CEO zivot, rodjeni je Zemunac i pravi komsija koji je pomagao I danas pomaze svima. Sami Ste sebe pljunuli ovakvim pisanjem. Sad je jasno da je I sve ostalo sto ste pisali diskutabilno, kao I validnost dosadasnjih komentara.

bajkoviti evroPAJAC
Gost
bajkoviti evroPAJAC

Nije se Neša promenio, ostao je onaj isti iz vremena kada je, kao učenik zemunske ekonomske škole, na uglu.Bosanske i Ugrinovačke, prijateljima i komšijama prodavao tudje gorivo u kuvanim plastičnim flašama i tako zaradjivao dodatni džeparac.Takav je ostao i kada se prklonio politici. Dečko koji mnogo obećava ali i brzo zaboravlja. Zaboravio je na komšije i prijatelje, školske drugove, na sve one koji su mu pomogli, a medju njima sam i ja, i za njih nema vremena. Vinuo se visoko na političko nebo i takvu šansu valja iskoristiti, dodvoravajući se velikom vodji i koristeći trenutni položaj za ličnu korist. Žao… Ceo tekst »