U Batajnici preprodaju grobna mesta za 5.000 EVRA!

1
198
batajnica

Zabrinuti Stanovnici Batajnice kažu da na lokalnom groblju nema više mesta i da pojedinci profitiraju na ranije zakupljenim grobnim mestima

U Batajnici se preprodaju ranije zakupljena grobna mesta po ceni od 5.000 evra!

Na batajničkom groblju već pet godina nema slobodnih grobnih mesta, a u međuvremenu je preminulo oko hiljadu ljudi. Meštani koji nisu u mogućnosti da preprodavcima iskeširaju novac prinuđeni su da svoje bližnje sahranjuju na udaljena groblja. Tvrde da tri čoveka imaju više od 30 grobnih mesta, koja prodaju za pomenutu sumu, kao i da je to javna tajna.

– Takav problem sam ja imao pre pet godina, kad mi je supruga umrla. Morao sam da je sahranim u Novoj Pazovi. Mnogi su pokupovali grobna mesta i napravili grobnice koje se prodaju po ko zna kojoj ceni. To je ogroman problem – navodi jedan sagovornik televizije N1.

Za ovaj bizaran biznis znaju i penzioneri, koji se pitaju gde će biti sahranjeni.

– Teško mi pada što ne znam gde će da me sahrane ako sutra umrem, na Orlovaču je li? Pa je l’ to ima smisla? – izjadao se stariji meštanin u kameru.

Vlado Čučković iz Centra za groblja za Kurir napominje da pomenutim grobljem rukovodi JP “Zemun” i da nije u njihovoj mreži, te da zakonski takva trgovina nije dozvoljena i da je to posao za inspekciju i tužilaštvo. On dodaje da sve to treba ispitati s obzirom na to da se grobno mesto ne može prodati, već zakupiti na deset godina, sa mogućnošću produžetka ugovora.

S obzirom na to da nedostatak grobnih mesta u Batajnici traje već nekoliko godina, pre dve godine obećano je da će groblje biti prošireno na novoj lokaciji, između auto-puta i Ulice Stanka Tišme. Međutim, to nije urađeno.

Niko od novinara nije uspeo da stupi u kontakt s Vladimirom Ćorićem, direktorom JP “Zemun”.

1
Ostavite komentar

Mbm

Obavestite policiju i komunalnu policiju, zbog nelegalne trgovine koja zaista nije moguća i opasnosti od pljačkanja grobnih obeležja na javnoj površini. Obavestite JKP Beograd, pogrebne usluge, koji vrši nadzor nad radom zemunskog ogranka. Ovakve stvari dešavale su se i ranije, a uprava groblja je propuštala da blagovremeno spreči, pa je dolazilo do većih problema na grobljima u Srbiji.