Zatvorena poznata zemunska knjižara Varijant

12
716
knjizara varijant

Maltene nema Zemunca koji ne zna za knjižaru Varijant, koja se donedavno nalazila usred Glavne ulice, na broju 7. Od nedavno, na tom mestu nalazi se butik obuće.

Preko 20 godina Zemunci, ali i mnogi drugi, u ovoj knjižari su kupovali sve od igle do lokomotive kada su kancelarijski materijal, školski pribor i slično u pitanju.

A ništa manje poznate bile su i dame iza pultova, koje su uvek znale gde se nalazi bilo koji od više hiljada artikala.

Čini se kao da je preko noći Varijant postao prošlost, a Glavna ulica je postala “bogatija” za još jedan butik obuće.

SHARE

Ostavite komentar

12 KOMENTARA na "Zatvorena poznata zemunska knjižara Varijant"

avatar
Sortiraj:   najnoviji | stariji | najviše ocenjeni
Anđelka
Gost

Ništa čudno,roba koja se prodavala u Varijantu odavno je postala preskupa za običnog čoveka. Nema narod para ni za osnovne životne namirnice a kamoli za kvalitetan školski i kancelarijski materijal.

Milena Radeta
Gost

Ne znam gde će sada da se kupuje kancelarijski materijal i da li će igde biti jeftiji? U Zemunu više nema takve knjižare.! A cipela ima na svakom ćošku!

Tasa
Gost

Ima li jos nesto sto ce se pretvoriti u radnje jeftine robe?Upropastili su Zemun neki novokomponovani “Zemunci”.Zao mi je te knjizare koja je nadugo i nasiroko imala svoj renome.

Zoran Đurić
Gost

Knjižare izumiru..Ne samo u Zemunu već svuda. Manij je problem pribor i kancelarijski materijal. Sve su ređi oni koji kupuju knjige i čitaju ih. Net nas vodi u… neka svako razmisli gde…

Helena
Gost

Iskoristicu ovu priliku da se zahvalim u ime vlasnika knjizare Varijant na svim lepim komentarima,ovde kao i za one iskrene emotivne reakcije koje su sve nase drage komsije i kolege imali tokom zatvaranja…Bilo je zadovoljstvo biti uz Vas sve ove godine i ispratiti mnoge generacije .Varijant je poslovao uspesno preko 25 godina i kao takav se povlaci kako nam i prilici.Hvala nasim dragim Zemuncima!Mitrovic Jelena,unuka vlasnika.

Mila
Gost

“Varijant” je postao jedan od simbola našeg grada.
Kad on nije izdržao konkurenciju, jasno je gde smo.
Koliko postoji i koliko je to bilo reprezentativno mesto, trebalo je da dobije nekakvu “privrednu” prednost.
Došla obuća. Možda je “Varijant” bio skup, a imao sve, ali ova obuća je paprena.

Dule
Gost

Koga bre boli uvo za Varijant. Kakav simbol, kakvi bakraci. U toj knjizari je uvek bila pljacka sa cenama.
Vucic nas sjebava kao budale, a vi placete za jebenim Varijantom.

Veronika Bernardi
Gost

Najlepša knjižara, uvek se moglo naći posebne sitnice koje nema u ostalim knjižarama. Sada Zemun više nema knjižaru, naročito ovakvog tipa. Iskreno žalim zbog toga. Razlog je poznat samo vlasnicima
a verujem da su nameti doprineli ovom zatvaranju. N e znam da li će vlasnici ove knjićare otvoriti knjižaru na nekoj manje atraktivnoj lokaciji?

wpDiscuz