Zemun, 21. vek: Pogledajte “zelenu površinu” kojom stanari prolaze do zgrade

1
105
zemun

Stanari zgrade u Zlatiborskoj 25 u Zemunu žale se da nemaju asfaltiran put do zgrade, kao i da svakog dana moraju da prođu kroz blato i bare, kako bi došli do ulaza.

Đorđe Savić živi u zgradi već sedam godina, a kako je čuo od ostalih stanara koji tu duže žive da put od 50 metara koji vodi do ulaza zgrade nikada nije imao asfalt.

 – Nema puta, samo blato, a nemamo drugi put kojim možemo da priđemo zgradi. To parče puta nikada nije ni bilo asfaltirano. Deca se iskaljaju kad idu u školu. U zgradi ima i dosta penzionera kojima je blato ozbiljna prepreka. Obraćali smo se opštini, ali jedini odgovor koji smo dobili je da je u pitanju zelena površina i da tu ne može se gradi, niti asfaltira – kaže stanar Đorđe Savić.
zlatiborska zemun

On kaže da su se stanari ranije sami organizovali i kupovali mrvljeni asfalt i postavljali na put, ali da to nije bilo trajno rešenje, jer je asfalt od kiše i snega propadao.

– Put se vodi kao zelena površina, a mi evo godinama gazimo samo blato – kaže Savić.

Nisu imali ni ulično osvetljenje, ali im je to postavljeno.

– Bila je velika muka kad smo išli po mraku i blatu, a onda su nam nedavno postavili osvetljenje – kaže Savić.

Izvor: Blic

1
Ostavite komentar

bajkoviti evroPAJAC

Čelnici opštine Zemun i vladajućeg sns setiće se Zemuna i njegovih stanovnika samo u periodu predizborne kampanje, koja je na pomolu u Zemunu, i tada će, po običaju,narod biti obasut divnim i praznim obećanjima i glumatanjem početaka kojekakvih radova na uredjivanju gradkih i prigradskih naselja. A u medjuvremenu, u periodu izmedju dva izborna ciklusa, baviće se svojim problemima i rešavaće ih prioritetno, po samo njima znanim kriterijumima, pa će tako bivši predsednik opštine, Prostran, urediti naselje “Plavi horizonti”, sadašnji predsednik opštine Matić uredjuje Ugrinovce, Vranjevac sredjuje svoje naselje,po Batajnici se ulepšavaju ullice gde žive opštinski i gradski funkcioneri sns dok… Ceo tekst »