Zemunci zahtevaju uklanjanje nelegalno postavljenog broda

2
27
zemun

Hotel-brod „Compass“ na  Zemunskom keju stoji već tri meseca uprkos najavama nadležnih organa i gradonačelnika Siniše Malog da će biti uklonjen

Dana 04.04.2016 brod-hotel „Compass“ je doplovio na Zemunski kej bez ikakvih dozvola i najava, što je naišlo na opšte neprijatno iznenađenje građana. Brod obezvređuje jednu od najbitnijih karakteristika Zemuna, a to su vizurnost i funkcionalnost jedne od glavnih beogradskih oaza gde građani nalaze svoj mir, razonodu i rekreaciju. Brod se nalazi na području koje je zakonom zaštićeno i nije predviđeno za pristan brodova, niti ima bilo kakve uslove za tako nešto, što dovodi do toga da nelegalno crpi struju i vodu (preko creva o koje se građani sapliću) od susednog „Garni-Side One Design“ hotela.

Sada se postavlja i pitanje ostanka jednog od glavnih simbola Zemuna, a to su labudovi, koji su odabrali ovaj deo grada kao svoje prebivalište i koji su direktno ugroženi zagađenjem koje brod proizvodi. Reagovanjem građana podnete su prijave Sekretarijatu za inspekcijske poslove, koji je doneo odluku u korist građana, ali od tog rešenja je prošlo dva meseca, a brod i dalje stoji.

Ovim putem pozivamo sve nadležne organe i gradonačelnika Sinišu Malog, koji je 2014. godine najavio uklanjanje nelegalnih splavova, da rade u korist zakona i građana i da nelegalni objekat uklone. Građani nisu nemi posmatrači i neće trpeti nelegalne aktivnosti u svom gradu, niti neefikasno funkcionisanje državnih organa.

SHARE

Ostavite komentar

2 KOMENTARA na "Zemunci zahtevaju uklanjanje nelegalno postavljenog broda"

avatar
Sortiraj:   najnoviji | stariji | najviše ocenjeni
Svaba
Gost

Da hoce da ga sklone, sklonili bi ga… Visok vodostaj im to omogucava, ali zelja ocigledno ne postoji.

P.S postoji i brod o kojem ne pisete, koji je dovucen za vreme poplava 2014., koji je zakacen na Hidrobazu, i koji sem sto je ruglo, sluzi da se deca kesaju po njemu, i sve ce biti u redu dok neko dete ne nastrada.

Cuner
Gost

Najzad glas gradjana i ljubitelja Zemuna da se cuje.. podrska starim vrednostima,lepotama i autentici grada..i da jedna od najbitnijih zemunskih i beogradskih oaza sacuva svoj integritet od urbanistickog korumpiranog rasula.

wpDiscuz